کینوا به عنوان یک کربوهیدرات بدون گلوتن و به عنوان یک پروتئین کامل که دارای هر 9 آمینه اسید ضروری شناخته شده است. کینوا درواقع دانهای از گیاه Quinoa Chenopodium است. در دنیای تغذیه کینوا را یک دانه کامل میدانند.
👈کینوا اولین بار در کشور پرو به مردم معرفی شد و پس از آن، آن را به جهان معرفی کرد. اما گمان نمیرفت که کینوا بتواند عنوان خاویار گیاهی را در میان سایر غلات به دست آورد. در کشورهای غربی از کینوا به عنوان جایگزینی برای غلات مثل گندم استفاده میشود. در عصر جدید، استفاده از کینوا در رژیم غذایی ما ایرانیان هم مرسوم شده است.
👈ویژگی های کینوا چیست؟ یکی از اصلیترین خواص های کینوا کمک به حفظ سلامت قلب و عروق است. کینوا، باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود، اسیدهای چرب غیر اشباع مورد نیاز برای بدن را فراهم میکند، در مقایسه با دیگر مواد غذایی بدون گلوتن اسید چرب و تری گلیسرید کمتری دارد.
👈از اصلیترین خواص و ویژگی های کینوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بهبود عملکرد سیستم گوارش: کینوای پخته شده درصد زیادی فیبر دارد. فیبر بهترین خوراک برای سیستم گوارش است. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که کینوا از سایر غلات قابلیت هضم بیشتری دارد. به افزایش طول عمر کمک میکند: تحقیقات نشان دادهاند که فیبر موجود در کینوا با افزایش عمر رابطه مستقیم دارد. آخرین مطالعات نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از فیبر در پیشگیری از مرگ زودرس تاثیر گذار است. کمک به افراد دارای دیابت و فشار خون بالا: بر اساس مطالعات دانه ی کینوا آنتی اکسیدانی به نام کورستین دارد که در کنترل قند و فشار خون کمک شایانی به بدن میکند. به لاغری و تناسب اندام کمک میکند: یکی از مهمترین ویژگی های کینوا تاثیر آن در کاهش وزن است. زیرا به علت داشتن مواد مغذی، نیاز بدن را به پروتئین، ویتامین و مواد معدنی تامین میکند و از طرفی باعث ایجاد احساس سیری میشود.
👈ارزش غذایی کینوا مواد مغذی مقدار انرژی ۲۲۲ کیلوکالری پروتئین ۳۶ گرم چربی ۳/۵ گرم فیبر ۵ گرم منیزیم ۳۰ درصد نیاز بدن ویتامین B9 ۱۹ درصد نیاز بدن آهن ۱۵ درصد نیاز بدن روی ۱۳ درصد نیاز بدن پتاسیم ۱۹ درصد نیاز بدن